Fietscamping Zuid-Limburg

Fietscamping Zuid-Limburg

Verken de Zuid-Limburgse heuvels op de fiets vanaf Camping Oriëntal. Het glooiende landschap, de pittoreske dorpjes en vakwerkhuizen maken dat dit de ideale bestemming voor een fietsvakantie. Met een gewone fiets, e-bike, wielrenfiets of mountainbike, vanwege de centrale ligging in het Heuvellandschap zijn alle beroemde beklimmingen vanaf de camping makkelijk te bereiken!

Op de fiets naar Valkenburg of Maastricht

Vanuit de camping zijn er goede fietsverbindingen naar Valkenburg aan de Geul (5km) en Maastricht (7 km). Qua fietsroutes vanaf de camping kunt u alle kanten op. Fiets de ANWB-bewegwijzerde route (aangegeven met zeshoekige borden): van Kastelenroute (30 km) tot Maasdal route (44 km). Of maak gebruik van de fietsknooppunten en bepaal zelf de lengte van de fietstocht. Deze fietsroutes staan allemaal aangegeven op de Camping Oriëntal fietsroutekaart, verkrijgbaar bij de receptie of plan uw route met fietsroutenetwerk

MTB routes vanaf de camping

Bent u een echte mountainbike liefhebber? Van beginner tot prof, in de directe omgeving van Camping Oriëntal vindt u diverse MTB routes met een verschillende moeilijkheidsgraad. Vol ruige, avontuurlijke paden, heuvels en waterpartijen. Bijvoorbeeld de Meerssen mountainbike route van 25 km, de Valkenburg MTB route van 30 km en de Margraten mountainbike route van eveneens 30 km. Bij de receptie is een speciale fiets- & MTB routekaart verkrijgbaar of plan uw route met fietsroutenetwerk.

Wielrennen

Camping Oriëntal is de ideale uitvalsbasis voor het rijden van legendarische toertochten door de Limburgse heuvels. Rustig en centraal gelegen op 5 km afstand van Valkenburg en Maastricht en op 3 km afstand van de A2. Vlakbij kuitenbijters zoals de Cauberg, de Gulpenerberg en de Keutenberg. De mooiste en meest uitdagendste wielerrenroutes in Zuid-Limburg zijn hier te bekijken.

Afspuitplek voor fiets

Zit uw fiets na afloop van uw fietstocht onder de modder? Geen probleem! Maak gebruik van onze afspuitplek voor fietsen.

Fietsvakantie bij Camping Oriental

In de Limburgse heuvels tussen Maastricht en Valkenburg, vindt u de rustige fietscamping Oriental. Van alle luxe en gemakken voorzien, van binnen- en buitenzwembad tot fietsafspuitplek. De camping biedt alle ingrediënten voor een ontspannen fietsvakantie. Kies een van de goed onderhouden kampeerplaatsen of de groene, verharde camperplaatsen. Vanaf elke campingplek ontvangt u een Gratis wifi signaal. Na uw fietstocht kunt u uitgebreid douchen in de verwarmde en luxe sanitairunits met gratis warm water. Geen eigen kampeermiddel? Huur een luxe chalet of stacaravan.

Fietsevenementen Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg vinden er door het jaar heen diverse toertochten plaats. Gerenommeerde tochten zoals de Amstel Gold Race en Limburgs Mooiste, maar ook kleinschaligere tochten zoals de Klimclassic of de Steven Rooks Challenge. Bekijk hier het actuele overzicht van de meest bekende toertochten in Zuid-Limburg. Door de centrale ligging van Camping Oriental zijn deze evenementen makkelijk te bereiken.

Comfortabele douches met gratis warm water

Op de camping zijn vier moderne verwarmde sanitaire gebouwen. Met ruime, praktisch ingerichte douches met gratis warm water. Dit, in combinatie met de fietsafspuitplek en de gunstige ligging, maakt Camping Oriental tot dé ideale fietscamping in Zuid-Limburg!