Historie Camping Oriental

Al meer dan 50 jaar kamperen bij Camping Oriental

In 1965 begonnen Harrie en Gerda Bemelmans met Camping Oriental. In die tijd dé klassieke volksvakantie. Inmiddels is de tweede generatie aan het roer. Opgegroeid op de camping, dus met een flinke dosis aan kampeergevoel, moderniseerden zij de camping tot een gezellige 4-sterren familiecamping met luxe faciliteiten.

Camping Oriental in de jaren ‘60

In de jaren '60 sloeg Nederland massaal aan het kamperen. Het werd zelfs gestimuleerd door de overheid! Zij vonden dat mensen buitenlucht en stilte nodig hadden voor een goede gezondheid. In die tijd werden bungalowtenten en caravans populair. Ook Harrie en Gerda Bemelmans merkten dat kamperen steeds populairder werd. Op hun boerderij met koeien en fruitbomen, kwamen steeds meer kampeerders op de fiets die op zoek waren naar een wei om hun tentje op te slaan. In die tijd sliepen ze ook nog wel eens op de hooizolder. Zo ontstond het idee om een camping te starten. De hooizolder werd verbouwd tot disco en in 1965 opende Camping Oriental. De naam Oriental bedacht Harrie Bemelmans, omdat hij het avontuurlijk en anders vond klinken. Vakantie vier je immers in een andere omgeving!

Jaren ’70: Camping Oriental groeit verder

In de jaren ’70 werd de tweede generatie geboren. Kamperen was helemaal in en het was hard werken voor Gerda en Harrie met 3 kleintjes op een snel groeiende camping. Steeds meer Nederlanders vierden 2 à 3 weken hun bouwvakvakantie in Berg en Terblijt. De kantine was vanaf ’s middags al gezellig druk tot in de late uurtjes, het was elke avond een feestje.

Overdekt zwembad was een primeur in de jaren ‘80

Terwijl Maurice, Edith en Nicole Bemelmans opgroeiden met het campingleven, werd een grote investering in de camping gedaan. Als eerste en enige camping in Zuid-Limburg realiseerde de familie Bemelmans een overdekt zwembad, waar het dak van open kon. Ideaal voor de soms natte Nederlandse zomers. Daarnaast werd het aantal kampeerplaatsen uitgebreid en verrezen er nieuwe sanitaire gebouwen.

Jaren ’90: tweede generatie treedt toe in het bedrijf

Edith, Nicole en Maurice traden officieel toe tot de camping. Zij kregen zelf kinderen en vanuit hun ervaring als jonge ouders, wilden zij de camping graag verder moderniseren. Zij legden comfortplaatsen aan, familieveldjes met speeltoestellen en speeltuinen. Verder kwam een kinderbad, een treintje en een animatieteam. Door de grote vraag naar stacaravans, werden ook een groot aantal stacaravans aangekocht.

Investeren in Luxe in de zero's

Door de steeds veranderende kampeerbehoeftes, werd Camping Oriental in de laatste jaren weer flink gemoderniseerd. Er kwam draadloos internet op de gehele camping. De disco werd omgebouwd tot recreatieruimte met podium voor theatershows. De sanitairgebouwen werden alle 4 geheel vernieuwd en uitgebreid met kindersanitair en vloerverwarming. Het zwembad werd geheel vernieuwd met kinderbad, douches, kleedcabines, bubbelbank en glijbaan. Er kwam een autovrij en hondenvrij kampeerveld. Tevens werd de camping uitgebreid met luxe chalets die verhuurd worden.

Overname Camping Oriëntal

Sinds het begin van 2021 is de camping over genomen door Europarcs. Na 55 jaar laat de familie Bemelmans een mooi bedrijf achter. In dit weloverwogen besluit denkt de familie de juiste partner gevonden te hebben. Zo blijft recreëren in deze mooie omgeving mogelijk, ook voor in de toekomst.

Toekomst

Kies voor de beste vakantie parken in Limburg als uitvalsbases. Direct genieten van een mooie omgeving en tegelijkertijd weten dat de stedelijke voorzieningen niet ver weg zijn. Dat wil iedere vakantieganger. Dat kan ook in de toekomst in Berg & Terblijt.